iphone

telefon z dílny apple

na minulé akci na kunratické palubě jsem si chvíli (bylo to určitě déle než hodinu) hrál s iphonem a od té doby jsem věděl, že ho chci. chvíli to sice trvalo, ale dnes chvíli před polednem jsem se konečně dočkal.

klikni pro detail...

v krásné černé krabičce, na kterou jsem se nedočkavě vrhnul bylo mimo samotného iphone jeste pár kousků příslušenství: sluchátka, propojovací kablík, nabíječka, synchronizační kolíbka a hadřík na čištění displeje.

klikni pro detail...

nabíječka má sice zástrčku, která se do naší zásuvky strčit nedá, ale po odstranění části s nabíječky s touto zástrčkou se vyklube běžná zástrčka, která se používá u nás a kabel k ní se dá normáně sehnat.

klikni pro detail...

poté co jsem se dostatečně pokochal novou hračkou, jal jsem se ji uvést do provozuschopného stavu. iphone je totiž nutné aktivovat a naučit ho fungovat i s kartami jiných operátorů než at&t, na které je blokován.

protože má můj nový telefon firmware verze 1.1.1 mohl jsme pro jeho aktivaci použít online AppSnapp Installer for 1.1.1 s jehož pomocí jemožné telefon aktivovat bez počítače. jediné co je k aktivaci nutné je dostupná wifi síť.

nejdříve je nutno využít chyby, která umožní použít safari na neaktivovaném telefonu.
zadej *#307# 
tukni na tlacitko "call"
pomocí tlačítka "zpět" vpravo nahoře vymaž to co jsi zadal (*#307#)
zadej 0
zmackni "call"
zmackni "answer"
zmackni "hold"
zmackni "decline". 
po absolvování tohoto postupu se dostaneš do seznamu kontaktů, který je zatím prázdný. vytvoř nový kontakt a zadej mu jako url následující adresu: http://jailbreakme.com

obrázek 937

po uložení tohoto nového kontaktu klikni na adresu http://jailbreakme.com, kterou jsi do kontaktu vložil. otevře se safari a zobrazí chybovou hlášku o nedostupnosti zadané adresy a safari se tváří jako že zamrzlo.
stiskni tačítko "home" (to hw tlačítko pod displejem) a na zlomek vteřiny se objeví seznam dostupných wifi sítí. musíš být hodně rychlý a zvolit síť. tato síť navíc musí být otevřená.

až do této chvíle je toto postup, který jsem prováděl. zvolit síť se mi podařilo asi až na šestý pokus a jak na potvoru až poté co se mi to podařilo jsem našel návod jak se dostat do nastavení na neaktivovaném telefonu, čímž se dá tomuto testování své rychlosti a postřehu předejít.
úplně stejně jak jsi vyvořil kontakt, ve kterém je adresa http://jailbreakme.com vytvoř jiný kontakt, kde bude jako url zadáno toto: prefs://1F kliknutim na takto uloženou adresu se dostaneš do preferencí a nastaviš si wifi.

po této akci je v prvním případě potřeba restartovat telefon a jít na adresu http://jailbreakme.com v druhém (který jsem nezkoušel) by se to mělo obejít bez toho restartu.

dalším krokem je spuštění nově doinstalované aplikace installer, ve které je potřeba přidat do sources nové repository iphone.blurgle.ca/repo/ a poté co se updatnou sources, se v seznamu aplikací, které je možno nainstalovat ve složce system aplikace anysim.

tato aplikace se nainstaluje volbou install. s hláškou, že tato aplikace pochází z nedůvěryhodného zdroje si není třeba lámat hlavu. po jejím nainstalování je třeba nastavit hodnotu autolock na never (settings > generel > auto-lock) a spustit aplikaci anysim.

klikni pro detail...

poté co anysim udělá, co má je telefon odlokovaný a plně funkční.

komentáře

05.11.2007 13:58:07
opravdu hezká věcička.
pmtv
celkem komentářů: 1